lørdag 26. september 2009

Prosjekt oppussing

Vi bor i en tomannsbolig bygget i 1953 og siden vi kjøpte og flyttet inn i mars 2007 har hele huset gjennomgått en stor forandring, men det er fortsatt mye som gjenstår.

Her er det vi har gjort enn så lenge:
- Nytt tak og byttet noe treverk som var råttent.
- Elektrisk drenering. eps-system.
- Bygget utvendig trapp og lukket trappeoppgangen inne slik at vi har egen inngang begge seksjoner (vi bor i 1 etasjen og disponerer hele kjelleren)
- Ny veranda (elsker den!) Fra en bitteliten murkloss utenfor vinduet til en 20 m2 treterrasse!
- Gjort om på rominndelingen i kjelleren, fra ørten boder til å bli store rom (kjellerstue og soverom+vaskerom og 2 boder)
- Lagt panelplater på vegger og mahogni skipsplank på gulvet i det som skal være soverom og kjellerstue + satt inn større vinduer slik at det oppfyller rømningskravene.


Neste som står på programmet er å feste liser, sette opp lamper og skap og skyvedører til skapet, så kan vi faktisk flytte inn på soverommet vårt :)
Etter det er det gangen nede som skal til pers. Flyte gulv, legge laminat og kle inn vegger + en ny fin trapp (om vi finner en som er "billig" nok).

Planen videre:
- Fliser i gangen oppe + tapet på vegg. Garderobe i gangen.
- Laminat i innergangen + garderobeskap. Må fikse litt på veggene pga mange skruehull, men ellers ok. Litt maling kanskje.
- Jenterom (vårt soverom idag). Alt skal rives ut og inn med nytt. Laminat på gulv, gips og tapet på vegg. Litt råååsa kanskje :)
- Gutterommet (storesøsters soverom idag), nytt gulv. Er linoleum der idag, men den er så stygg og vanskelig å holde rent der.

Ellers er det 2 bad som skal renoveres etterhvert.
Bad 1 er et bad idag, men bittelite. Og det er et badekar der, det skal uuuuut.... Fliser, innredning og toalett samt dusj med vegger som kan settes inntil veggene er planen.
Bad 2 er i kjelleren. Er idag vaskerom med vvbereder, men det er bare et rårom med betongvegger og gulv. Det står også en do der, midt på gulvet vel å merke.
Her kommer pengene til flyyy!!!!
Planen her: Kombinert bad og vaskerom litt avdelt ant med skyvedør. Vil ha badekar og steamdusj, do og innredning inn. Må pigge opp gulv og legge om rørsystemet ihvertfall. Er spent på når man kan begynne her!!

Bilder kommer nok litt etterhvert, både før og etter for vi har nå vært flinke og tatt noen :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar