onsdag 21. juli 2010

Oreokake...

Sånn midt på sommeren hvor man virkelig ikke skal fråtse i søtsaker fant jeg endelig oppskriften til en ordentlig god oreo kake. Har smakt den, men aldri laget den selv..

Oreo kake
Ca. 450 g Oreo kjeks (det er ca. 3 pakker)
100 g smeltet smør
2 pk. Tine kremost naturell (eller 1 pk Phildelphia 225 g) myknet
2,5 dl melis
ca 3,5 dl piska krem (Jeg brukte vanlig kremfløte, men man kan også bruke amerikanske cool whip (veldig vanskelig å få ta i Norge) eller Menkomel Whipping i stedet)
2,5 spiseskjeer sukker
1 pose sjokolademousse fra Toro
3 dl melk til moussen (jeg har brukt 2 dl lettmelk og 1 dl helmelk)

1/4 del (jeg tok litt mer enn dette) av oreo kjeksene legges for seg i en skål og brekkes opp i småbiter

Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til veldig små biter:

Smelt smør. hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form

Mix kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse.

Ta en ny bolle, og mix krem med sukker:

bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen:

Smør massen over kakebunnen:

Oppå legger du halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter:

Mix opp sjokolademoussen i henhold til pakningen. Jeg har erstattet 1 dl av melken med helmelk, men det er valgfritt:

Rør inn de siste kakebitene i moussen:

Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time:

Deretter legger du kremen på toppen:

La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar